Türes Çin Temsilciliği

Türes Çin Temsilciliği ile TÜRES’in (Tüm Restoranlar Ve Turizmciler Derneği)  misyonunu gerçekleştirme yolunda yaşadığım yer olan Çin’de büyük adımlar atmaktayım. Bu adımlar arasında en önemli olanı TÜRES’in Çin Şubesi’nin başkanlığını üstleniyor olmamdı. Bu sayede ilkelerimizi Çin’de gerçekleştirebiliyoruz. Aslında TÜRES’in Genel Başkanı olan Ramazan Bingöl’ün de belirttiği gibi; “TÜRES olarak amacımız Türk mutfağını tanıtmak, sektörel sorunları çözmek, turizmi canlandırmak. Ayrıca toplumun sağlıklı beslenmesine katkı sağlamak ve Türk mutfak dünyasına ahilik penceresinden bakarak bu köklü kültürü tanıtmak, yaşatmak ve ileriki nesillere taşımaktır.’’

TÜRES Türkiye’nin birçok şehrinde projeler, etkinler düzenlemekte. Ayrıca giderek genişleyen bir yapıya sahip. Mesela yakın zamanda  TÜRES’in ailesine Ankara’da bulunan Legend Franco Burger katılmıştı. Bunun yanı sıra 10 Mayıs’ta  Silivri’de hizmet veren Dumanlı Dürüm Evi’de ailemize dahil oldu. Ayrıca, TÜRES Genel Başkanımız Ramazan Bingöl başkanlığında ve Kayseri Mutfağı Yönetim Kurulu Başkanı Metin Tatlışen’in ev sahipliğinde toplantı gerçekleştirdik. Toplantıda sektörümüzün son durumu ve TÜRES’in yeni projelerini istişare ettik. Özcan Sezer olarak böyle bir proje içerisinde yer almak büyük gurur oluşturmakta.

Türes Çin Temsilciliğini üstleniyor olmak sadece benim için değil Türkiye için de önemli bir nokta diye düşünüyorum. Bu düşünce ekseninde hareket ediyorum. Çünkü ben burada ülkemin mutfağını temsil ediyorum. Bu yüzden en iyi şekilde yansıtmam ve tanıtmam gerekli.

Ben, başarının tesadüf olmadığına inanıyorum.

Bence başarı azim ve istikrarlı bir çalışma gerektirir. Bu zamana kadar çok sıkı çalıştım ve hala da çalışıyorum. Özellikle bu başarılar arasında dünya markaları içinde önemli yer edinmiş olan MADO ve PINAR ile yaptığımız sıkı iş birlikleri sayesinde TÜRES’in Türk gastronomisini tüm dünyaya tanıtma ilkesini gerçekleştirmeye çalışmaktayım. Türes Çin Temsilciliği ile de bu başarıları uluslararası platforma taşıyorum.

Markalarla olan iş birliklerimizin yanı sıra, Çin’de ilerletmiş olduğum Sultan Restaurant’ta Türk mutfağının eşi benzeri olmayan yemeklerini sunmaktayız.  Hedeflerim ve attığım adımlar her zaman Türk mutfağını daha çok ön plana çıkartmaya yönelik oldu. Bu yüzden TÜRES’in Çin’de başkanlığını yapıyor olmak benim için gurur verici. Türk mutfağını en iyi biçimde tanıtmaya çalışırken içinde bulunduğum coğrafyanın özelliklerini de dikkate almam gerekli. Bu yüzden atacağım her adımda iki ülkeyi de göz önüne getiriyorum. Çinli vatandaşlara mutfağımızı sevdirmek için onların kriterlerini de unutmuyorum elbette. 

Temsil ettiğim her noktada en iyisi olmak için uğraşacağım daha çok adımım olacak. TÜRES’in temsilciliğini yapıyor olmam bana rahatlık yerine sorumluluk aşılıyor. Bu alanda her zaman daha fazla çalışacağım ve çalışmaktayım. Belirttiğim gibi, ’başarı asla tesadüf değildir, hep emek ister!’’

https://tures.org.tr/subeler

Sevgiyle kalın!

Özcan SEZER – İş İnsanı

Posted in Blog, Çinde mado varmı, özcan sezer çin ve dubai, özcan sezer hakkında her şey, özcan sezer harika iş insanı, özcan sezer kimdirTags: