ÖZCAN SEZER YİWU TÜRK İŞ ADAMI

ÖZCAN SEZER: Yiwu Bir Kemer Bir Yol Kooperatif Birliği Ve Büyük Başarılar

İpek Yolu, medeniyetlerin gelişimine ve birbirleriyle olan etkileşime büyük katkılarda bulunmuştur. Yaşanan gelişmeler neticesinde önemini kaybeden İpek Yolu’nu canlandırmak için birçok proje tasarlanmış ama hayata geçirilememişti. 2013 yılında Çin Halk Cumhuriyeti Başkanı Xi Jinping, Asya’yı Avrupa ve Afrika başta olmak üzere diğer bölgelere bağlamayı amaçladığı “Kuşak ve Yol İnisiyatifi” girişimini dile getirmiştir. İnisiyatif katılımcı ülkeler adına ekonomi, politika, kültür ve teknoloji değişimi açısından birçok avantaj sunmaktadır. Çin’in başlattığı bu inisiyatif zamanla dikkatleri üzerine toplamış ve büyük ilgi görmüştür. Türkiye’nin de dahil olduğu birçok ülke inisiyatife olumlu yaklaşarak destekleyicisi olmuştur.

Bu girişim hareketi için Türkiye’nin jeopolitik konumu oldukça önemli. Çünkü Xi Jinping Asya’yı Afrika ve Avrupa dahil olmak üzere birçok noktayla birleştirmeyi hedefliyor. O’nun bu düşüncesi ele alındığında Türkiye’nin coğrafi özelliklerinin bu girişim için neden önemli olduğu anlaşılıyor. ÖZCAN SEZER

Ben Çin’de sadece bir iş insanı olarak görülmek istemiyorum. Kendimi girişimci ve atılgan olarak nitelendiriyorum. Bu özelliklerimi attığım her adımda hayata geçiriyorum bana destek veren insanlar ile beraber. Bu yüzden yeniliklere açık bir girişimci ve iş insanı olarak adım atabileceğim tüm fırsatları kovalarım. Çin için önemli olan ve Türkiye’nin de olumlu yaklaşımlarla desteklediği bu projeyi görmezden gelemezdim. Bu düşüncelerim artık hayata geçmiş durumda. Çünkü şu an Çin’de Yiwu Türk Ticaret Odası ve Yiwu Bir Kemer Bir Yol Kooperatif Birliği’nin başkanlığını yaparak ülkemi temsil etmekteyim. Ayrıca Çin’in Yiwu kentinde 2016 yılında birçok girişimcinin katılım gösterdiği Hangzhou’daki yarışmada birinci olarak gelmek çok büyük bir başarıydı. Bir yandan da ülkem adına gururlandığım anlardan sadece biriydi. Aynı zamanda Çin Hükümeti için de önemli bir adım atmış olmak,  burada verdiğim emeklerin karşılığını almak mutluluk vericiydi.

 Yiwu Türk Ticaret Odası ve Yiwu Bir Kemer Bir Yol Kooperatif Birliği’nin başkanlığını yaparak çok sıkı ilişkiler içerisine girdim. Bu ilişkiler ve attığımız adımlar sayesinde hem ulusal hem de yerel medyada haber olmayı başarabildik. Haberlerimizin yapılması bizim için işlerimizi, tasarılarımızı, projelerimizi istediğimiz gibi ilerlettiğimizin bir göstergesiydi.

Sevgiyle kalın!

Özcan SEZER – İş İnsanı

Posted in Blog, Çinde mado varmı, özcan sezer çin ve dubai, özcan sezer hakkında her şey, özcan sezer harika iş insanı, özcan sezer kimdirTags: