ÖZCAN SEZER ÇİNDE TÜRK KÜLTÜRÜ

ÖZCAN SEZER: Çin’de Kültürel Faaliyetler Oluşturmak

Farklı kültürlerin kaynaşmasını sağlamak benim gibi girişimci bir insan için önemli bir nokta. Çünkü bir iş insanı olarak sadece markalarla ilişkiler içinde olmamam gerektiği düşüncesine sahibim.  Bu düşünce ekseninde burada yaşayan insanları tanımak ve kültürel bir zenginlik ortamı oluşturmak için adımlar atıyorum. 

Farklı kültürler ile kaynaşmanın en iyi yolunun spor olduğunu düşünüyorum.  Özellikle spor geçmişim sayesinde aklımda böyle bir düşünce belirdi. Bu yüzden Mehmet Kanbur’un kurucusu MADO sponsorluğu ile Yiwu Yabancılar Kulübü adı ile burada bir futbol kulübü kurduk. Kurduğumuz bu futbol kulübü bir kulüp olmaktan öte. Burada bir aile sıcaklığı oluşturduk aslında, birçok insanla tanışma fırsatımız oluşuyor. Hem eğlenceli zamanlar geçiriyoruz hem de sıkı bağlar kuracağımız düşüncelerimi hayata geçiriyorum.

Aynı zamanda yine MADO sponsorluğunda bir bisiklet kulübü de oluşturduk. Burada da birçok insanla yakınlaşma, yakın bağlar kurma fırsatı elde ettik. Projelerimiz sadece futbol ile sınırlı kalmadı. Bu yüzden herkesin ilgisini çekecek aktiviteler oluşturmaya çalışıyorum. Spor adı altında oluşturacağımız her türlü faaliyet bizleri birbirimize daha çok yakınlaştıracak. Ve iş hayatında, gündelik hayatta yaşadığımız sıkıntıları beraber eğlenerek aşabilmemizi sağlayacak. Ne demişler; ‘‘mutluluk paylaştıkça çoğalır’’, ben insanlara mutluluk yaymaya çalışıyorum.

2020 yılında pandemi koşulları nedeniyle Çin bayramında Çin halkının ülkede kalması bizim de bu etkinliklere katılmamızı kaçınılmaz kıldı. Ülke içi turizmin yoğunluk kazanması ile Çin halkına olan etkinliğimizi ve hizmetimizi artırdık. Yerel etkinliklere desteğimizi verdik. Gelen müşterilerimizin keyifli zaman geçirmeleri için tüm kapasitemizi ortaya koyduk. Türk kültürünü bu tip etkinlikler ile Çin halkına sunmak bizim için de büyük avantaj sağlamaktadır.

Yemek sektöründe ne kadar gelişmek ve ilerlemek istiyorsam kültürlerin kaynaşmasını sağlama alanında da aynı isteğe ve azme sahibim. Biliyorum ki, MADO sponsorluğunda adımlar atacağımız daha nice spor dalları olacak. Bunun yanı sıra diğer markalarımız ile de etkinliklerimizi gerçekleştirmekteyiz. Türk – Çin ilişkilerinde gücümüz yettiğince yer almaya devam ediyoruz. Asla yerinde sayan ilkelerim olmadı, her zaman gelişen ve ilerleyen bir misyon benimsedim. Bu yüzden henüz yolun başında olduğumu söyleyebilirim.ÖZCAN SEZER

Sevgiyle kalın!

Özcan SEZER – İş İnsanı

Posted in Blog, özcan sezer çin ve dubai, özcan sezer hakkında her şey, özcan sezer harika iş insanıTags: