Çin Türk Ticaret Odası Çalışmaları

Çin Türk Ticaret Odası hazırlık komitesi üyeleri olarak bir araya gelip, durum değerlendirmesi yaptık. Komite üyeleri olarak, toplantıya davet ettiğimiz Türk iş insanlarına oda hakkında bilgiler verdik.

Çin-Türkiye Ticaret Odası (ÇTTO), üyeleri tarafından yönetilen, kâr amacı gütmeyen bir ticaret organizasyonudur. Amacı, üyeleri ve Çin’deki devlet, şirket ve organizasyonları arasında, ticaret, ekonomik ve teknolojik işbirliklerini geliştirmeye yöneliktir.

Çin Türk Ticaret Odası (ÇTTO) bilgilendirme toplantısına, Türkiye Cumhuriyeti Şanghay Başkonsolosu Hüseyin Emre Engin, Ticaret Ataşesi Murat Kocabaş, DTİK Asya Pasifik Bölgesi Başkanı Necdet Demiryürek katılım sağlamıştır. Ayrıca ÇTTO hazırlık komite üyeleri, Zhejiang eyaleti ve Şanghay’da faaliyet gösteren iş insanları da katıldı.

ÇTTO’nun Çin’deki ilk toplantısına ÇTTO hazırlık komitesi üyesi Emrah Erçen ev sahipliği yaptı.  Çin Türk Ticaret Odası hazırlık komitesi üyeleri, toplantıya katılan Türk firmalarının temsilcilerine, ÇTTO’nun yapısı, bütçesi ve kurulduktan sonra yapacağı faaliyetler hakkında bilgiler verilmiştir.

DTİK Asya Pasifik Bölgesi ve ÇTTO Hazırlık Komitesi Başkanı Necdet Demiryürek, toplantının sonunda bu tür fiziki buluşmalara devam edeceklerini hatırlattı. Ardından “İkinci toplantımızı 8 Haziran akşamı, komite üyelerimizden THY’den Mücahit Kiraz’ın organizasyonu ve Özcan Sezer’in ev sahipliğinde Guangzhou’da Sultan Restaurant’ta yapacağız. Odamızın açılışını hedeflediğimiz 29 Ekim’e yetiştirmek için çalışmalarımızı hızlandırıyoruz” dedi.

Kuruluş çalışmaları süren Çin Türk Ticaret Odası’nın 29 Ekim’de hizmete gireceğini temenni ediyoruz. Ayrıca Çin Türk Ticaret Odası’nın kuruluş komitesinde ülkede yatırımı olan, ülkeyi bilen, pazar konusunda deneyimli birbirinden değerli iş insanlarımız var. Onların ve bizim bilgi ve birikimlerinden hareket edeceğiz. Bu yüzden Çin’i radarlarına alacak girişimcilerimize de her türlü desteği vermek için çalışmaktayız.

Çimtaş Ningbo tesisinde gerçekleşen Çin Türk Ticaret Odası’nın ilk toplantısının ardından, katılımcılarımızı, Hayat Gıda bünyesinde hizmet verdiğimiz Yiwu’daki MADO ve Sultan Restaurantta ağırladık. ÇTTO hazırlık komitesi üyesi olarak dostlarımızı ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyorum.

Sevgiyle kalın!

Özcan SEZER – İş İnsanı

Posted in Blog