Çin’de Dondurma Fabrikası Kurmak

www.turkiyeturizm.com web sayfasında yayınlanan ve MADO ile yapmış olduğumuz iş birliğinin gelişen bir boyutu olan “dondurma üretim tesisi kurulması”na ilişkin haberi paylaşıyorum.

 

Mado’nun dört şubesini de işleten Mardinli Sezer Ailesi, Maraşlı Mehmet Kanbur’la Çin’in Yiwu kentinde dondurma üretim tesisi kuruyor. 
Çin’de işlettikleri Sultan Restoranları’nın yanı sıra, Mado’nun dört şubesini de işleten Mardinli Sezer Ailesi, Maraşlı Mehmet Kanbur’la Çin’in Yiwu kentinde dondurma üretim tesisi kuruyor. Çinlilere dondurmayı sevdiren Kanbur, geçtiğimiz yıllarda bu ülkede bin şube açma hedefi olduğunu açıklamıştı. Ancak, Mado dondurmasının Türkiye’den Çin’e tadını koruyarak nasıl ulaşacağı merak ediliyordu. Sezer Ailesi, ortaya çıkacak ihtiyacı yerinde karşılamak için Yiwu yerel yönetimiyle konuşup yardım istemiş.

-cinde-dondurma.jpg

Konuya sıcak bakan yerel yönetim, 3 bin metrekarelik bir alan tahsis etmiş. Buraya Mehmet Kanbur’la ortaklaşa dondurma üretim tesisi kurulacakmış. İlk etapta 10 milyon dolarlık yatırım öngörülüyormuş.
Çin’de üç Sultan Restoranı, dört Mado şubesi ve üç adet de Hayat Market adıyla işletmeleri bulunan Mardinli Sezer Ailesi, Çin’deki Mado şube sayısını yılsonunda 15’e çıkarmayı hedefliyormuş. Çinlilerin dondurmayı çok sevdiğini dikkate alan firma damak zevklerine uygun olsun diye yeşil çaylı ve pirinçli dondurma da üretmiş.
Mado’nun Çinlileri dondurma yedirmekle ilgili planları bununla da sınırlı değil. Fuarlara katılarak özel tanıtımlar yapıyor. Şanghay’daki fuarda Mado standının önünde uzun kuyruk oluşmuş. Bir günde 10 bin külah dondurma ikram edilmiş. Mado şubelerinde sütlaç ve meyveli yoğurt satışı da başlayacakmış. Mado’nun Çin projesi tutacak gibi görünüyor…

 

 
Kaynak: Para Dergi

Kaynak: Türkler Çinde dondurma fabrikası kuruyor

Özcan SEZER

Posted in Blog, Çinde mado varmı, özcan sezer çin ve dubai, özcan sezer hakkında her şey, özcan sezer harika iş insanı, özcan sezer kimdirTags: