En iyi olmayı sürdürebilmek

“Başarı sürdürebilir olmalıdır”…

Türkiye’den Çine gelip bir Türk Restaurantı olan Sultan Restaurantı kurmak bir başarıydı elbette. Ancak çok kısa sürede bilinir olmak, tercih edilir olmak, yeni şubeler açabilmek, çalışan sayısını kat be kat arttırmak ise gerçek başarı idi. Çünkü başarı süreklilik istiyor.

Hiçbir zaman için projelerimize tek bir noktadan bakmadık, hayallerimize sınır koymadık. Bu yüzden de “Tamam! Başarılı olduk.” demedik. Başarının sürdürülebilir olduğunun bilinci ile sürekli gelişmeye yönelik adımlar attık.

Ticarette elde edilen başarıları sürdürülebilir ve geliştirilebilir hale getirmek gerekir. Ben, gıda sektöründe girişimciliğini yaptığım bir çok markanın yönetiminde görev yapıyorum. Sultan Restaurant, MADO, Pınar  ve Hayat Gıdadaki ekibimizle birlikte çalışmalarımızı geliştirmeye devam ediyoruz. Ekip olarak ARGE çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bulunduğumuz coğrafyadaki alışkanlıklara ve kültüre nasıl katkı yapabileceğimizi analiz ediyoruz.

Başarımızı sürdürülebilir kılan da ekip çalışması, hoşgörü, sabır, hayal gücü ve azimdir.

“Önce iyi bir şirket olmalıyız!” İyi bir şirket kavramının kurallarını baştan belirlemeliyiz. Geriye dönüp yaptığımız çalışmaları analiz ettiğimizde, koyduğumuz kuralları yerine getirdiysek işte o zaman; “iyi bir şirket olduk” diyebileceğiz.


Fransız düşünürün de dediği gibi, “iyi”nin düşmanı “daha iyi” dir!

Bu yüzden biz de “daha iyi”nin peşinde koşuyoruz. Bu da bizim daha atılgan, daha enerjik ve daha üretken olmamızı sağlıyor.

Sevgiyle kalın,

Özcan SEZER – İş İnsanı

Diğer yazılarımı Makalelerim linkinden bulabilirsiniz.

Posted in Blog, Çinde mado varmı, özcan sezer çin ve dubai, özcan sezer hakkında her şey, özcan sezer harika iş insanı, özcan sezer kimdirTags: